Gebruik Het Hart

Hoe het werkt

Gebruik van Dorpshuis Het Hart kan op regelmatige basis (per week, maand) over een langere periode. Maar ook incidenteel, eenmalig gebruik van één of meerdere ruimtes is mogelijk.

Regelmatig krijgen we de vraag of een feestje in de privé-sfeer in het Dorpshuis gehouden kan worden. Helaas is dat niet mogelijk. De "Algemene Plaatselijke Verordening" (APV) van de gemeente Lochem verbiedt dat: 

Artikel 2.34 c Het is paracommerciële rechtspersonen verboden de inrichting ter beschikking te stellen voor bijeenkomsten van persoonlijke aard, met uitzondering van bijeenkomsten in het kader van begrafenissen en/of crematies in buurt- of dorpshuizen.

Altijd wordt voorafgaand aan het gebruik een gebruiksovereenkomst gesloten tussen de gebruiker en de Stichting Hart voor Eefde (HVE).

Een gebruiker is voor een heel groot deel zelfvoorzienend en werkt met eigen mensen en vrijwilligers.

Daarnaast geldt altijd het laatste Gebruiksreglement dat hier te lezen en downloaden is.

Daarin is onder andere beschreven wat van de gebruiker wordt verwacht. 

Het Hart is een Dorpshuis van en voor de inwoners van het dorp Eefde. Noaberschap is de basis voor het gebruik van Het Hart. Dat houdt in dat we allemaal verantwoordelijk zijn en handelen voor het zo goed mogelijk gebruiken en beheren van de accommodatie, als was het ons eigen huis. Andere gebruikers behandelen we als onze buren (noabers). Op deze manier beheren we het samen!

Na gebruik laten we het achter, zoals we het zelf ook zouden willen aantreffen als we het gaan gebruiken. Als er iets stuk gaat, melden we dat en proberen we de schade te herstellen. Als er iets vies is, maken we het schoon. We doen de afwas en ruimen deze op. We houden toezicht op onze medegebruikers in de vorm van sociale controle. Wij zijn allemaal verantwoordelijke mensen.

Afspraken maken

Wil je gebruik maken van Dorpshuis Het Hart als regelmatige of incidentele gebruiker van één of enkele ruimtes? Heb je een goed idee of leuk initiatief? Het kan van alles zijn: zingen, dansen, muziek, game-wedstrijd, knutselmiddag, filmavond, buurtfeest, spelletjesavond, om maar wat te noemen.

Het kan ook zijn dat je als vrijwilliger namens Hart voor Eefde in het Dorpshuis iets wilt organiseren voor de inwoners van Eefde. Ook dat kan. Loop eens binnen en laat het weten aan een vrijwilliger of aan het bestuur en we gaan samen aan de slag. Elk idee is een goed idee!

Als je een ruimte wilt gebruiken voor je eigen doelgroep als gebruiker stuur dan informatie over wat je wilt doen met de gewenste dag/dagen en tijden met evt. gewenste ruimte aan hetharteefde@gmail.com. We nemen dan contact op.

Dorpshuis Het Hart heeft de volgende ruimtes beschikbaar:

De IJsvogel (Podiumzaal 1) 60 m2

De Vink (Zaal 2) 100 m2

De Roek (Zaal 3) 100 m2

De Buizerd (Kelderbar) 100 m2

De Ooievaar (Bar begane grond) 40 m2

Het Roodborstje (Overlegruimte) 16 m2

De IJsvogel, De Vink en De Roek zijn eventueel te combineren.

De Vink en De Roek kunnen ook gebruik maken van De Ooievaar. 

Een plattegrond met ruimtes is hier te bekijken.

Geluidsinstallatie met microfoons, projectiescherm met beamer en flipovers zijn beschikbaar.